Tuesday, December 27, 2011

new day will come

The Old Me

A new day may come

It won't wait for us

even a second

2011

almost comes to an end

so much things happened

happy and sad

fun and joy

everything that makes people grow

make people to think

I run through a lot this year

nothing much to say

getting older

yet

I am still an old me

new resolution will be make

simple and hope to be full filled

wish everyone

great year of 2012

enjoy yourself to the fullest

and achieve the great achievement ever
and

This is an old me


Tuesday, December 6, 2011

Bantuan RM500.....$$$


KENYATAAN AKHBAR YB MENTERI KEWANGAN II
DATO’ SERI AHMAD HUSNI HANADZLAH
PELAKSANAAN PEMBERIAN BANTUAN TUNAI RM500 BAGI MERINGANKAN
BEBAN KOS HIDUP RAKYAT

1. Pada pembentangan Bajet 2012 baru-baru ini, Kerajaan telah mengumumkan untuk memberi bantuan tunai, secara one-off, sebanyak RM500 kepada isi rumah yang berpendapatan bulanan RM3,000 dan ke bawah. Bantuan ini adalah tanda keprihatinan Kerajaan dalam usaha untuk membantu meringankan kenaikan kos sara hidup rakyat.

2. Isi rumah yang layak memohon merujuk kepada seorang lelaki atau
wanita yang menjadi ketua kepada ahli yang tinggal serumah atau
ketua keluarga. Ini merangkumi individu:
  • Berkahwin termasuk anak yang berkahwin dan tinggal bersama ibu bapa
  • Ibu atau bapa tunggal yang mempunyai tanggungan
  • Individu (bujang, duda, ibu tunggal) bujang yang mempunyai tanggungan dan
  • Warga emas sebatang kara
  • Ketua isi rumah yang berkerja sendiri juga adalah layak untuk memohon.

3. Kerajaan memutuskan, pendaftaran permohonan Bantuan Tunai RM500 akan dibuat mulai hari Sabtu, 10 Disember 2011 untuk tempoh satu bulan. Borang-borang pendaftaran boleh didapati secara percuma mulai tarikh tersebut, di Jabatan Pembangunan Persekutuan, Pejabat Cawangan dan Pusat Khidmat Lembaga Hasil Dalam Negeri Malaysia (LHDNM), serta agensi-agensi Kerajaan.
4. Borang yang lengkap di isi berserta salinan Kad Pengenalan hendaklah diserah untuk proses pendaftaran di Jabatan Pembangunan Persekutuan/Negeri, sekolah-sekolah terpilih serta pejabat-pejabat cawangan LHDNM.

5. Pembayaran Bantuan RM500 akan dibuat kepada ketua isi rumah yang layak mulai pertengahan Januari 2012.

6. Bantuan ini dijangka dapat memberi manfaat kepada seramai 5.2 juta isi rumah atau 79.5 peratus daripada keseluruhan isi rumah di negara ini. Pemberian ini melibatkan anggaran peruntukan sebanyak RM2.6 bilion

Gembira tak baca? Duit hoi sape tak suka? Tak suka memang tak normal. Sape yang suka boleh la buat apa yang diminta dalam statement kat atas. Sape yang layak sahaja.Yang tak layak tak yah mengada. Dok je kat umah diam-diam.

Benda ni memang saya Copy dari LHDN. Sesiapa nak baca lebih lanjut sila masok web LHDN.

ok bai!


_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

Friday, December 2, 2011

111111...her big day~

Ini gambar malam nikah campur ngan sanding sikit. jangan tanya aku kenapa tak susun...jawapannya ialah aku pening nak susun balik...

this is sooooooo cute!

aku aci kerat jari...angah aku tak de rasa pape pon masa ni. die lagi sebok belek bunga pegang tu

inai sangat hitam nok!

hah tetiba gambar sanding

tetiba gambar family with baju tema pink belac! (sedap lak sebot belac walopon sebenonye pink belacan)


As uolss semua tau my sister dah bertunang last year. her big day was 11-11-11 what a beautiful number. they bothe engaged for 1 year and 2 months if tak silap.

So akad nikah tarikh cantik 111111 right after isyak. nak pilih time nikah ppn kontroversi sebab tok kadi tak nak buat pukul 11 pagi.WTH betol tok kadi neh. tempat nak nikah pon kontroversi sebab tok kadi tak nak datang rumah.songeh gile! die soh buat kat mesejid.
Eh bukan ke masa kursus kawen orang tuh kata afdal buat kat umah ke? katanya tak elok kat surau sebab orang yang masok mesejid jarang hormat mesejid ni.anak-anak dok main dalam tu riuh rendah, pastuh ada lak dok bawak hantaran masok seolah-olah tidak memuliakan mesejid.pastuh amik-amik gamba pelok-pelok cium-cium tak elok katanya.dah tu nape bile nak nikah lain jadiknye? oh emosi pulak.janji dah selesai.

Kenduri pada 12-11-2011. sangat kelam kabut sebab pagi tu hujan super lebat! sumpah kami semua cuak nak mampos. Apa nak jadik kalau hujan tak berhenti? adoiii la puuun. pukul 10.30 pagi Alhamdulillah hujan stop.syukur.then terus buat baca tahlil and yassin. lepas tu trus kenduri pon start. Malas bebel banyak...uolls layan gambar je k.


ni abah saya punya turn tepung tawar renjis-renjis dipilis

ni turn mama lak tepung tepung (apesal de line lak ni?)

masa pengantin baru sampai...sory kena tunggu lama.baju pengantin pompuan de buat hal!

adik saya yang gojes sekali pada hari itu...sumpah lawa.korang kata tak lawa pon aku tetap kata lawa! aku tak kesah...

aku yang gojes jugak wakakakaka....gojes kan kan kan? gojes dan gemok. Deng!


al-fatihah.....

Assalamualaikum.....

Al-fatihah....

kepada Allahyarhamah Rara zikry

Dari Dia kita datang

Kepada Dia juga kita kembali

saya tidak kenal dia dengan rapat

hanya dari bacaan intenet saya kenal insan ini

apa yang mampu saya katakan

Allah SWT berhak ke atas kita

kita tidak dapat menentukan takdir kita sendiri

semua adalah ketentuan Nya

semoga roh beliau ditempatkan bersama golongan yang beriman

dan rohnya dicucuri rahmat




sesiapa nak tau lebih lanjut about her boleh google. what i can say she is beautiful and tough to face her fate until the end of her life.

Friday, October 28, 2011

ALEXANDRA STAN - Mr. Saxobeat


hai uolsssss!!!!!!!!!!

rindu lettew.....peh rosak bahasa.

mak sebok sangat noks...xdan nk masok edit2 belog bagi neh...

mak masok tenet buat koje masok markah bebudok skoloh jew

pulon kan?

harus la!

memandangkan lama tak menghapdet....saya nak tuju lagu boleh?

nah silalah dengor lagu ini

saya sedang suke lagu neh

jangan tanye nape......sebab saya pon tak tau kenapa

yang pasti lagu ni macam ol skul rocker sket.

okeh nak tggu loceng sekolah bunyik.

*beg d bahu*

Sunday, August 21, 2011

sakitnye!

selamat berpuasa....dah lama saya tak hapdet belog ini.sangat bz.bz kah? ke ko malas along hoi!

saya sedang bz bercinta sebenornye kehkeh....tapi dh puts 19hb.bulan2 pose putus chenta hoi....sakitnye Tuhan jek tau.

saya rasa salah dari saya sendiri....tak selidik betol-betol.mamat tuh rupenye laki org yang ada 2 org bini! CELAKE!!!!!!!!

sakitnya hati saya...

sumpah saya sedih dan bengang!

saya yang bodoh....sape nak gelak kt saya boleh lah berbuat demikian.

sekian.....

p/s:saya single lagik!

Monday, June 20, 2011

hari bapak-bapak

kami sayang abah!!
hepy father's day untuk abah aku....incik Mohammad bin Haji Othman.

Tuesday, June 14, 2011

goyang-goyang

pagi tadi dalam kul 8.05 ada rasa goyang-goyang

aku duduk kat kerusi lam bilik guru

memang dasat goyang

macam ada orang dok membuai jek

bukan aku sorang yang rasa

ramai gak cekgu cekgu lain rasa

kecoh satu sekolah

loceng bunyi panjang

semua budak-budak kena kosongkan kelas

berkumpul kat padang

tiba-tiba hujan lebat turun

siap ngan angin bagai

kuat gak angin

huuuu serius takut

tak pernah rasa macam ni

maa tsunami dulu aku tak rasa pon

sebab masa tuh aku kat ipoh bukan penang

bile dah cek intenet

baru tau ada gempa bumi kat Sumatera

5.5 skala richter

dasat jugak sampai sini pon rasa kan?

semoga semuanya akan kembali pulih...

sama-sama kita berdoa.

sape nak baca boleh klik berita ni

Saturday, June 11, 2011

selangkah nak kawen

orang kata nak kawen kena g kursus kawen kan?

kursus kawen paling tak bes kan?

2 hari yang panjang sampai ke petang kan?

saya akhirnya menabahkan diri untuk pergi

ye 2 hari jek

hari pertama (11-06-2011)

kul 7.30 pagi-6.00 petang

sok hari kedua lak

sila la bertabah hati menempuhi hari esok

yang pasti aku nak cepat-cepat habis

aku penat duduk

kerusi pulak sangat la tak selesa

ekon lak tak berfungsi

demmit!

tepu doh hotak aku!

dah sampai umah

nak makan nasik..

bai!


Friday, June 10, 2011

gathering gather gather part II

lihat wanita-wanita chantek ini.....

wanita chantek jugak harus gedik...aku especially


walopon sudah bergelar mak buyong....amek gambo tetap maw beraksi 'peace'

si kenit cuba berselindung di sebalik lengan sasa aku

yang ni sangat bes sebab semua gathering ni tiba-tiba (nada juliana banos)
nah kau kaki.....sape carik pasal aku bagi! btw tekun kan kami? hikhik

rajen membaca tangga kejayaan....kau hado!

minum dalam kole pon seronok ke? jadah tah?
jangan heran eh...kedai ni bagi kole kalau oder air jag...hamek kaw

inesennye hai muka aku kan? padahal tengah stress neh!

yaya....boolartnye mata? korea sunggoh walopon tak pakai lens korea
kenit syok lagik!

tangan di bahu mata ke atas...lidah sentil sket....hidung kasik kembang!

aku penat menunggu tyme neh...harap maklom!

ok bai!

Wednesday, June 8, 2011

gathering together gather


semalam pergi penang

dua minggu cuti 2 kali dah p pineng

gemor sunggoh ngan penang

semalam konon-konon nak gathering

tapi tak sangka jumpa ramai pulak TEYLIAN yang lain

sangat seronok

walopon kejap jek lepak

tapi sempat amek gamba

gamba seperti di atas




Sunday, June 5, 2011

boifren boifren

entry harineh agak hamjad

tak marah sape-sape pon

saje nak merepek

kehkehkeh

aku nak kena carik boifren sudah

umo dah 27 kot??

ko nak tunggu umo1 brapa baru nak carik?

ada sape-sape nak jadik boifren ai?

lalalalala~

prebiu muvie

semalam pergi tengok Kung Fu Panda 2

dah nama pon katun kan?

jangan pelik la cite sold out

ditambah dengan perasaan dok kat tadika ye

penoh ngan budak=budak noks

meriah!

dalam panggung lak tangisan ketawa itu ialah biasa

tuh belom lagi part anak-anak yang mak bapak die dah bawak tengok cite neh

lapanblas kali

sampai boleh sebot dah dialog dengan riak

aku tengok 3 org jek semalam

seat berpecah sebab memang takde seat

cite sangat bes

super duper bes!

Po sangat comel masa keciknye

nak taw p tengok....

Thursday, June 2, 2011

hapdet sampai muntah

fuh fuh....

tiup sawang jap

bersawang sarang labah-labah pon pnoh ni

punya la lama tak tengok belog aku neh

mak bizi nokss

bizi hape pon tataw la

gaya rupa nak siap kawen

padahal

nan hadoooo!

bile bukak balek belog baca belog-belog lain

tetiba ada pulak kisah budak umo patblas taun

dok ngaku tak ada dara??

hape jadah kau ni dek!

ah malas layan kanak-kanak baru nak membesar ni.

ngarut tak sudah!

cer klik yang kiut ni jap

pastuh tolong le like

comel jek logo tuh....

tolong ye.

tenkiu!

Monday, May 16, 2011

hari cekgu

hari neh hari cekgu

kalau nak tau aku ialah cekgu

x glemer la

aku ialah ticer

kehkeh bajet hot

baru btol sket

aku english teacher hokeh

so arineh aku punye hari

walopon skolah aku punye sambutan hamjad punye x besh

aku patot rasa sronok jugak

sebab banyak hadiah aku dapat

bermakna

banyak la jugak mug dan cawan-cawan

kehkeh

yang paling bes

dapat kain baju kurung

wooooowiiiiii

aku suka yang tuh

ni gamba hadiah-hadiah aku dapat

percaya atau tidak yang bagi ni ramai budak-budak yang aku slalu marah?

tolong le percaya iye


selamat hari guru untuk diri sendiri

kali ke-3

weeehuuu!!

Sunday, May 15, 2011

hurt.........

pernah rasa down?

sume pernah rasa kan?

pernah rasa down kena rijek?

aku dah rasa

bukan rijek keje

tapi rijek ape eh?

aku suke die

aku rasa boleh baca lam entry sebelom ni

and i shud thanx my fren

who helped me to asked him

and the answered is

he has gf already

well

so sad for me

but aku tak leh pikir sangat

semoga die bahagia ngan pilihan die

:)

Saturday, May 14, 2011

woot woot

yeyyyy....akhirnya blog dah boleh masok.hoi blogger.com aku separuh mereng-mereng mengenangkan saat aku tak boleh nak masok merepek kat dalam ni.hidop aku tak tenteram doh.

memang may 13 btoi le korang neh...cer info dulu kalu ye pon hapdet ke nak hape ke....ish!

akhirnye pagi tadi baru okeh...

huhu baru le boleh tenang sket doh..

tenkiu syitah sbb tlg infokan along heeeee~~~



Tuesday, May 10, 2011

kompius aku

sape-sape tau hukum tinggal serumah dengan bukan muhrim?

aku rasa aku tau hukum tu

tapi sila betolkan aku kalau aku salah

ke aku yang silap?

ye la aku ni bukan la alim atau baik sesungguh-sungguhnya

kalau aku ceramah pon takde hinginnye orang nak dengar

aku bercakap soal yang agak heavy kan?

sebab bila ada orang yang kita sangat rapat

terpaksa menanggung bila

hosmetnye

yang sesunggohnya baik pekerti,sopan santun lagaknya

membenarkan tunangannya

aku repeat

TUNANGAN

untuk tinggal serumah?

dohhhhh

bukan haram ke?

ke boleh sebab ada 2 orang hosmet pompuan yang lain?

ke nak jimat sebab dok kl?

ke tak pe sebab dah komfem kahwin?

sila betulkan aku weh

sila sila sila!

Monday, May 9, 2011

malu!

last week ada satu kejadian memalukan terjadik

aku telah tersilap taip komen masa dok lawan reply status

siyes malu

ini die benda yang buat aku malu


baca untuk lebih kefahaman

sape dah faham bagus

saya dah malu...

ayoh main jauh-jauh!

p/s: die tak paham-paham bahasa lagi ke?

Sunday, May 8, 2011

hari mama

hepy mothers day mama

hepy mothers day to all future mama

hepy mothers day to my future mother in law

kahkah...

pulon kan?

sempat jugak balek calebrate ngan mama

walopon x cukop korum

agak tak bes sebab 3 org tak ada

next week kalw dorang ada baru kua makan okeh

i luv u mama

so much!

Thursday, May 5, 2011

debor doh

esok jumaat kul 8 pagi akan gerak ke Pengkalan Hulu

sabtu kul 8pagi my kids akan perform utk pertandingan action song state level

pagi-pagi ni aku blur

aku tengah duduk kat astaka assembly

sambil hapdet blog

tengok-tengok sekolah

macam tak nak bangon dari sini

sebab aku gile punya blur

aku penat

aku tak sehat

haish

aku kan hero

so kena kuat la kan

bangon beb bangon!

please pray for my school kids to win

i wish for a miracle

Monday, May 2, 2011

beraninye saya

esok keje

semalam cuti arini pon cuti

cuti Hari Pekerja bagi orang-orang yang bekerja okeh

sebab esok keje jadi aku pon kena la balek semula

ke tempat aku bekerja

aku gerak dari Ipoh pukul 6.30p.m. tadi

bajet hero kan

so macam biasa drive 120km/j je pon

stended a kan?

lalu jalan biasa jugak

highway lumut then masok kat telok sena

lalu lambor kiri

pastuh masok ikot Seberang Perak

aku tak tau ape pasal aku suka sangat jalan tuh

walopon aku tau jalan tu sumpah sunyi der

tadi memang sunyi

sebab masok jalan tu ngam-ngam Maghrib!

celaka betol

aku dan-dan jugak la teringat cerita-cerita hantu

jangan pandang belakang la

jangan tegur la

jangan ikot saya la (ada ke?)

ah belasah

pendek kata semua cerita-cerita di atas aku ingat

sumpah jalan tuh aku rasa macam pernah jadi lokasi cerita seram

kalau tak pernah pon

aku rasa macam nak soh David Teoh p tengok-tengok

kot die berkenan wat cite hantu baru!

saya dah sampai

bai nak tido!

Sunday, May 1, 2011

end of April...

lagi bape minit dah nak abeh bulan April

bulan May dah gedik-gedik nak masok

kalaw die ada tangan maw kena tolak lama dah si April neh

sila ambil perhatian ye

bahawa bulan April hanya ada 30 hari sebulan

korang toksah dok bajet 31

sok 1 May dah weh

kalau 30 April....

maknanya?

Baskin n Robbin tak dak eskrem jimat 31% la dohhhhhh

itu je sebenarnye!

kehkeh

selamat hari ahad esok!

Saturday, April 30, 2011

gila punye topi hampa


masa tengok Royal Wedding semalam

benda yang aku suka tengok selain dari pengantin di raja

ialah

topi-topi yang meriah

cantek gilerrr

stylowww dohh

aku dok kagum tengok topi-topi

super beautiful

agak-agak ada jual tak kat cni?

nak pakai p mana tak tau?

sukan sekolah boleh kot ye dak?


ni salah satu yang cantek

wore by Posh Beckham

plus Beckam dem gojes beb!!!

cam nak pingsan aku tengok laki kaw neh.


ni plak paling pelik la aku rasa

Princess Beatrice yang pakai

nak kata topi pon bukan

saluran ape tah

kompius doh mak!


yang biru sebelah tu pon ok la.....

wore by Princess Eugenie

sarat gak

baju pon tak digemari


ha...yang neh besan

aku suke mak kate punye baju and topi

sangat la elegan

mak tiri william punye baju lak?

erkkk sangat tak lawa

tapi komfem la mahal kan?

tah bape puloh riban tah la


tok pengantin laki pon still bergaya

kaler kunen yang cantek

paling kerlass die boh brooch kat dada belah kiri tuh

elegan beb.

topi simple je...sesuai dengan usia Queen Elizabeth

yang penting rose kunen tuh ialah buatan tangan

dari kain silk ye



meriah jugak tapi cantek

zara philips 18 Head Turning Hats At The Royal Wedding

very classy of you Princess Anne

princess leitzia 18 Head Turning Hats At The Royal Wedding

this one so sweetttttttttttt.....

it's pink

wore by Princess Letzia of Spain

lady frederick 18 Head Turning Hats At The Royal Wedding

I really into this hat!

absolutely stunning

wore by Lady Frederick Windsor

princess mathilde 18 Head Turning Hats At The Royal Wedding

syantek jugak

like d vibrant colour

serius dohhh

aku gile dok tengok topi-topi tuh sume

gojes

kalau ada preloved sale aku nak 1

sape nak hadiahkan kat aku?

kehkeh

gambo saya amek dari incik google...sory ye :)

p/s: sape-sape nak bagi hadiah hari guru aku nak topi cam kat atas tuh ye

Friday, April 29, 2011

royal wedding~


29 of April 2011

baru lepas tengok Prince William pojaan ramai kawen

congrats goes to both of them

Prince William and Katherine Elizabeth Middleton

sangat cantik

sangat elegan

sangat gojes

sangat ape lagi eh?

walaupun bunga-bunga tak sarat satu badan

tapi sangat la cantek

her wedding dress by Sarah Burton dari Alexander McQueen

memang traditional ivory silk dengan satin dan lace

dua-dua orang terus dapat gelaran

Duke and Duchess of Cambridge

Queen Elizabeth hadiahkan sempena their wedding

2 billion manusia tengok dorang neh kawen...

jenuh nak jamu kalau wat kenduri

seronok lak tengok orang kawen neh

tambah lak kalau cantik-cantik macam ni

feveret la

yang penting pas kawen kat Westminster Abbey tuh

teros naik kete kuda

macam cite Cinderella tuh

awwww shuwiiiiiiiitttttttt!!!

semoga happily ever after

forever together la ye.

bajet dorang baca ke?

takdenye aku kesah dohh

saja nak jugak gatal tulis.

p/s-de tak mane-mane anak raja nak minang aku neh? ok mimpi la kau noks!







Wednesday, April 27, 2011

susahnye nak jaga hati orang

susah nak puaskan hati orang

susah jugak nak jaga hati orang

latest controversy is about my action song kids

i planned to ask them to wear a skirt

but not only skirt

must come with long black legging

but today

one of the ustaz here asked my ustazah hosmet

to talk to me about this skirt issue!

he not agree with the costumes

plus he wanted them to wear long pants....

headache babe!

we bought the skirt for quite a big amount

who's going to wear it later????

dem!!!!

and the scarf style also he wanted us not to tie it at the back

just wear it like normal tudung.

i am not ustazah to quarell back with him

i'm going to discuss this issue tomorrow with my partner

miss ong

if things getting worst means

we just going to wear the boria costumes

the one we wore in district level

guess bape taun dah baju tu?
.
.
.
.
.
..
.
7 years beb!!!!

Sunday, April 24, 2011

ramah tamah bersama hosmet

duduk umah bujang menyewa beramai-ramai sangat la banyak cabaran

siapa yang tak pernah rasa anda sangat rugi

sebab tidak berpeluang tengok perangai orang lain

ingat ye bukan semua orang ni elok peel

bukan semua orang indah-indah tebiat

aku le manusia yang selalu jumpe hosmet yang tak brape syok

hosmet sekarang jugak x syok

kenapa aku cakap x syok?

ni buktinya :-

:: malas buang sampah walopon dah melimpah ruah

:: bilik air jangan harap die nak tolong basoh

:: die tak akan sekali-kali sapu umah dan kemas umah

:: barang-barang die bersepah di ruang tamu hingga memenuhi segenap ruang

:: yang terbaru pad buang dalam lubang jamban doh!!!

yang ni aku dah tak boleh tahan

terseksa jiwa raga aku hoi!

marah ni hoi!

ohoiiiiiii!

setakat hang mandi berejam lam bilik air di waktu pagi pon

aku dah tak tahan

yang kes ni lagi la weh!

aku kena bertenang

nak p tido

rehat mental

babai!

red riding hood

semalam hari sabtu
telah pergi menonton cerita baru

red riding hood

tapi versi moden la

bukan yang macam zaman aku dok kat sekolah rendah dulu

yang tu versi budak kecik

yang semalam versi budak besar kahkah

cerita tak la bes tahap dewa sangat pon

biasa aje

yang mula-mula agak slowwwwwww

aku dah tahap nak sengguk gak la

walopon tiket tu pukoi 8.25 malam ye

masok tengah ok dah seket

aku gagahkan jugak tengok sebab
.
.
.
.
.
.
.
hero die hensem-hensem doh

hot to go aummm la weh


nama pakwe hensem ni Shiloh Fernandez....

Edward Cullen pon kalah doh!

sekian...

bai

nak mandi pagi

Saturday, April 23, 2011

sebab apa saya.....

sebab apa saya......

1) buat blog ni?
sebab saya nak merepek...masa kat sabah tahap merepek saya terhad.so dalam benda ni la saya merepek sorang-sorang okeh.

2) jadik ticer?
sebab saya tak nak membuang masa belajar tapi lepas tu payah nak pikir keje...pastuh dok menyendeng isi kaypielai lak.

3) mengada-ngada?
suka hati aku la nak mengada pon....bukan aku bini orang pon ye dak?

4) kuat makan?
sebab bila dok pulon diet pon hasilnya.....haremmmm tak kurus-kurus pon noks!

5) suka sama dia?
kalau tak suka kat dia nak suka kat sape? tak kan laki orang kot? ko nak mampush!

6) belom kahwin?
sebab tak ada orang nak lagi...kerlas tak jawapan?

ni soalan feveret semua orang termasok cekgu-cekgi kat sekolah aku
aku pon tak de jawapan.
soalan ni akan semakin hangat menjelang bulan 6 ni
siapa-siapa ada jawapan bernas boleh list down kat aku
rujukan nanti
berguna tuh!

Thursday, April 21, 2011

curang saya tergendala

ingat lagi tak aku pernah cite nak tukar celekom?

dah nak bape hari tak tukar-tukar pon celekom neh

tadi dorang kol bagitau

tak leh nak tukarkan sebab meksis aku di registerkan

dengan nama orang lain

vavi!

hapejadah lak neh

meksis wat drama swasta ape lak neh?

aku pon trus kol meksis senter

dorang pon kata

haah.

haremjadeh betol!

dah bertaun kot aku pakai nombor neh

sape lak yang guna nombor aku selain aku neh?

mak nenek mane lak neh?

vavi lagi!!!

menyusahkan aku tau tak?

kena ulang g meksisi senter kat ipoh

yang sumpah tak mesra pelanggan tuh

layanan sumpah tahpape

soalannya......

bape kali aku menyumpah orang dalam entry ini?

p/s: okeh aku nak tido....bai!

kena pinang ke?

umo2umo nak senja neh memang harus la risau kalau belom kawen

ye dak?

aku pon antara yang tergolong la ni

sape tak risau hoi!

layak dah kena panggil andartu kot

tadi sembang-sembang

sembang buang masa memang feveret aku la

tapi ni sembang online

isunye dengar-dengar die nak kawen

bagus la kan?

aku memang suke dengar orang nak kawen neh

tapi die kate aku yang nak kawen

hapejadahnye

aku cakap aku belom lagi sebab dok tunggu lagi

kot-kot ada yang nak mai

sekali tiba-tiba

nanti abg *** masok minang
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
pingsan lapanblas jam jap

gile aku sengih-sengih

trus tutop lappy

jalan p kantin sambil sengih-sengih

nak kata hati berbunga ke

ke nak kata jiwa ada rama-rama?

ah aku kompius

walopon aku rasa tuh gurau semata-mata

aku tetap sengih je.

kenapa aku kata die bergurau?

sebab bila aku sakat die balek

soh datang umah jumpe abah

die jawab
.
.
.
.
..
.
GULP!!

sekian

;)

Tuesday, April 19, 2011

curang sudah

saya sangat bengang apabila saya topap kredit henpon

tapi tak guna pon

tetiba hilang tinggal 2 3 hengget!

korang pernah kena tak?

kalau yang guna postpaid memang tak rasa la kan?

sedap jek....

ujung bulan baru pegang kalkulator kan?

jangan tipu

aku dah pernah rasa jugak

aku dah guna prepaid meksis neh balek

sebelom neh postpaid

tapi terminated sebab xtahan bil melambung-lambung

macam di sepak-sepak lak

padahal guna tak banyak mana pon?

bukan aku gayut pon...boipren pon tak de doh!

bile pakai prepaid ni aku amek BIS Plan untuk berry aku

gile miskin aku amek pakej 2.50 sehari tuh

so die cover social networking aku,IM,foursquare,BBM

tapi tiba-tiba!!!!!

aku prasan kredit aku abeh dengan kadar segera tak terhingga-hingga

memang vavi la kan?

tak puas hati aku

then try cekidaut foursquare

bukak jap walopon tak check in

kredit ilang lagi

vavi lagi!

sah foursquare neh mencekik kredit aku!

semalam aku g la meksis senter

hah rasekan

memang le betol foursquare takde lagi dalam BIS Plan itu

vavivavivavivavi

nape meksis tak inform user?

nape cikai sangat hoi?

kalau benda lain tuh bukan main lagik tergedik-gedik hantar mesej bagai?

hoi hoi hoi!!

geram punye pasal aku tros g kat celekom senter

tukar pakai postpaid dorang lak

tak ada caj pertukaran

no maseh sama.

hamek korang meksis!

Thursday, April 14, 2011

hari ini hari dia


hari ni hari jadi die

may lil sis

hepy bufday nabila mohammad

wish u all the best in everything

semoga cepat kawen

kahkah

ape kena mengena tah?

ni belog si budak sewel neh

kalau rajin melawat la belog die

kalau dabel rajen lagi komen la kat belog die

kerajinan melampau-lampau lagi?

wish la bufday die

kehkeh

tak paksa noks...

Wednesday, April 13, 2011

miracle happened

semalam dah bagitau hari ni ada action song competition kan?

kul 2.30 ptg kan?

ada 8 sekolah dari 8 kelompok

macam aku bagitau semalam aku tak dapat tengok

sebab kena pergi kursus bodo sket kan?

hah!!

memang aku tak dapat tengok walau sebesar semut merah pon

aku kena hadap benda ngok

aku punye jasad je kat kursus

jiwa memang tak ada langsung

berry kat tangan dok keje mesej Miss Ong

Miss Ong is my partner who teaches action song as well

tiba-tiba tak ada reply

tiba-tiba nyawa aku macam berenti

tiba-tiba aku rasa macam nak larik kuar dari tempat tuh
.
.
.
.
.
.
.
.
tiba-tiba Miss Ong kol

number one!!

ha??

number one!!

ha??

we champion!!!

ha???????

okeh kali neh aku terus jerit sorang-sorang

sambil tutop mulot sebab dok dalam dewan piepiedie

aku tak dapat nak lompat-lompat

aku tak dapat nak jerit-jerit

naseb baek sekolah aku menang

so aku maapkan pihak piepiedie yang buat kusus tuh

kan aku dah janji semalam kan?

sila doakan kami menang peringkat negeri nanti ye

bulan May depan...

saya masih sengih lagi!